Letsshine.no

Kroppens “lykkehormon” endorfiner produseres når du trener og kan gi en økt følelse av glede og lykke. Når det er sagt vil jeg som livsstilsveileder og personlig trener advare deg som trener mer enn to ganger i uka: Ved å prioritere fysisk trening for høyt kan du bli ulykkelig.


Lykken er ei i en sprettrumpe

De fleste kvinner og jenter jeg møter har mål om en trent, definert og slank kropp. De ønsker seg trente lår, sprettrumpe, flat mage og trente armer. Treningsmål som er helt stuerene om du spør meg. Jeg ønsker meg mye av det samme og jeg trener bevisst for å oppnå dette.Å ha en sterk og funksjonell kropp som ser bra ut er viktig for at jeg skal det bra med meg selv. Når det er sagt vil en sprettrumpe ene og alene aldri gjøre meg lykkelig og det er jeg veldig klar over. Dette er også noe jeg lærer bort til de jeg møter og veileder. Å ivareta seg selv og å trene er mye mer enn å trene styrke og kjøre intervaller.Likevel blir det hver vår veldig synlig for meg som veileder at veldig mange og særlig kvinner niholder i troen om at hvis de bare kommer i form så blir alt bra. Hvis de bare mister de ti centimeterne på magen, løfter rumpa og former armene, så ordner alt seg. Det å komme i fysisk god form blir svaret og løsningen på å skulle bli fornøyd i livet og for å bli lykkelig.


Fysisk trening er en vitamininnsprøyting

Å trene jevnlig og å oppnå treningsmålene har mange fordeler. For å nevne noen får man i tillegg til bedre fysisk helse, en bedre psykisk helse, i tillegg til opplevelse av mestring, økt selvfølelse og selvtillit. Det skal ikke være noen tvil om at fysisk trening har mange fordeler, men når det er sagt vil jeg argumentere for at det ikke er noen lykkepille. Det er en kortvarig og begrenset lykke i en knebøy. Fysisk trening kan istedet ses på som en vitamininnsprøyting de aller fleste bør ta 1-3 ganger ukentlig. I tillegg trenger du nemlig også andre former for vitamininnsprøyting for å bli glad og lykkelig. Overdriver du den fysiske treningen er sjansene store for at den fysiske treningen overskygger den andre treningen du trenger å ha i livet.Trening for å mestre livetLivet er mer enn å løfte vekter for en trent kropp, for å orke å bære handleposer og for å unngå ryggvondt på jobb. Livet består av arbeidsoppgaver og tidsfrister, partner, barn og relasjoner til kollegaer og familie og venner. I tillegg er livet også vakre mål du har satt for deg selv og ditt liv. Det være seg en drøm om å seile jorda rundt, kjøpe en motorsykkel, betale ned på et lån eller bestige et fjell. Å være trent til livet handler om å ha “muskler” til å hjelpe til og kunne bære seg selv og et familiemedlem gjennom sykdom, tåle stressperioder på jobb, overskudd til å møte partneren og grinete barn med kjærlighet, kunne håndtere vonde følelser og å tåle motgang i livet, for å nevne noen av livets utfordringer. Hverken trente armer, sprettrumpe, sterk hjertepumpe eller flat mage kan hjelpe deg med å oppnå dette.


Trene for å oppnå stor glede i livet

Å være trent til å mestre livet er mer enn fysisk trening. Det er nødvendig å trene på kommunikasjon med partneren, å sette grenser, å gi kjærlighet og imøtekomme kollegaer på en ordentlig måte og håndtere konflikter, sove godt til tross for stressperioder, vite hva du skal gjøre for å ha en mage som fungerer, kunne nyte livet til tross for nedturer i livet, tåle motstand og kjenne på stor glede i de små gledene i hverdagen.Om alle de jeg har veiledet og de jeg veileder har ulike treningsmål deler de likevel et felles mål: De ønsker når alt kommer til alt å ha det bedre med seg selv og i livet. Det er det folk flest vil ha, men det er mange som har gått seg vill og tror at veien til lykken er gjennom svingen på rumpa.Med det vil jeg som livsstilsveileder og personlig trener si følgende til deg som allerede prioriterer fysisk trening i din hverdag: Tren i gjennomsnitt to ganger i uka for å ivareta kroppen din og bruk like mange timer på å trene på de andre delene i livet som er viktig for deg.

Gå en tur i skogen eller i parken uten mobil, nyt sola med en kaffekopp, takk hver kveld for det du er takknemlig for, skriv ned hva du trenger å gjøre dagen før, prioriter å sove nok og fortell de du er glad i at du er glad i dem, hver dag. Fortell dem det og vis dem det. Elsker du mannen din, snakk rolig til han med respekt og kjærlighet, ikke bitch. Vanskelig? Ja, men gå da hjem og tren. Elsker du kona di? Fortell henne hvor fantastisk hun er og hvor mye du setter pris på henne og ta oppvasken. Kjedelig å vaske opp? Jepp, det er det, men gi kona di det av kjærlighet. Gå hjem og tren. Ønsker du å være mer balansert i hverdagen og stresse mindre? Sett da grenser ovenfor dine omgivelser. Uttrykk hva du trenger og si

Do you want news and great offers from Shine Lifestyle?

Let us help you find the right program
for you!